Teljes kiőrlésű vaníliás + kakaós kuglóf
Múlt héten az egyik kollégám kuglófot hozott magának reggelire, nekem meg eszembe jutott, hogy régen sült már ilyen otthon, úgyhogy péntek délután nekiálltam kuglófot sütni.
Hozzávalók:
- 300 g teljes kiőrlésű liszt (nekem most ebből 100 g tk tönköly liszt volt, mert így volt otthon liszt)
- 5 tojás
- 2 dl tej
- 175 g vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor/eritrit/ 1 kanál vaníliás fehérje por
- 25 g negyedannyi édesítő
- 4 ek zsírszegény holland kakaópor
Elkészítés:
- a tojásokat szétválasztom
- a fehérjét kemény habbá verem
- a lisztet összekeverem a sütőporral és a vaníliás édesítővel
- a tojás sárgákat kikeverem az édesítővel, majd részletekben hozzákeverem a lisztes keveréket
- a masszához lassan adagolva hozzáadom a tejet, majd az olvasztott vajat
- amikor csomómentes a massza, két részre osztom
- az egyik feléhez hozzáadom a kakaóport és jól elkeverem
- váltakozva belekanalazom a masszákat a kuglóf formába (nekem szilikonos van)
- 180-190 fokra előmelegített sütőben (légkeverés esetén elég 165 fok is) 45-50 percig sütöm - tűpróbával ellenőrzöm
https://www.instagram.com/p/CLzk7MMheln/