Mák süti meggyel és aszalt szilvával
Hozzávalók:
- 200 g (darált) mák
- 40-50 g negyedannyi édesítő (aki cukorral szereti kb. 160 g)
- 5 tojás
- 120 - 150 g vaj (ez szerintem kókuszolajjal nem jó) - szobahőmérsékletű puha!!
- 1 cs sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliás édesítő
- 1 citrom leve és héja (ízlés szerint, de el is hagyható)
- nekem most volt otthon egy házi meggy befőttből egy kicsi és 6 szem aszalt szilva, így ezekkel "turbóztam" fel
Elkészítés
- a mákot megdarálni, ha nem darált
- a tojásokat szétválasztani, a fehérjéket az édesítővel/cukorral habbá verni
- a puha vajat a vaníliás édesítővel habosítani, majd hozzáadni a tojások sárgáit
- a mákot a sütőporral és a citromhéjjal elkeverni; majd hozzáadni a vajas-tojásos keverékhez
- a tojásfehérjés habot is beleforgatni óvatosan
- sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben, vagy szilikonos formába tesszni
- meggy és szilva bele
- 180 °C-os előmelegített sütőben tűpróbáig sütni (nekem villanysütőben bő 30 perc volt)
https://www.instagram.com/p/B2mlrYfhWTp/
Magában is finom, házi lekvárral is isteni :)