2019. sze 20.

Mák süti meggyel és aszalt szilvával

írta: olahildi
Mák süti meggyel és aszalt szilvával

Hozzávalók:

  • 200 g (darált) mák
  • 40-50 g negyedannyi édesítő (aki cukorral szereti kb. 160 g)
  • 5 tojás
  • 120 - 150 g vaj (ez szerintem kókuszolajjal nem jó) - szobahőmérsékletű puha!!
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliás édesítő
  • 1 citrom leve és héja (ízlés szerint, de el is hagyható)
  • nekem most volt otthon egy házi meggy befőttből egy kicsi és 6 szem aszalt szilva, így ezekkel "turbóztam" fel

 

Elkészítés

  • a mákot megdarálni, ha nem darált
  • a tojásokat szétválasztani, a fehérjéket az édesítővel/cukorral habbá verni
  • a puha vajat a vaníliás édesítővel habosítani, majd hozzáadni a tojások sárgáit
  • a mákot a sütőporral és a citromhéjjal elkeverni; majd hozzáadni a vajas-tojásos keverékhez
  • a tojásfehérjés habot is beleforgatni óvatosan
  • sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben, vagy szilikonos formába tesszni
  • meggy és szilva bele
  • 180 °C-os előmelegített sütőben tűpróbáig sütni (nekem villanysütőben bő 30 perc volt)

https://www.instagram.com/p/B2mlrYfhWTp/

Magában is finom, házi lekvárral is isteni :)

Szólj hozzá

lisztnélkül cukornélkül máksüti